دوره 1، شماره 1 - ( 1402 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 193-171 | برگشت به فهرست نسخه ها

Karami S. The Role of Smart Security in Shaping the Perceptions of African Tourists Visiting Iran. AAR 2023; 1 (1) :171-193
URL: http://aar.modares.ac.ir/article-13-71917-fa.html
کرمی صادق. کارکرد امنیت هوشمند در تصویرسازی ذهنی گردشگران آفریقایی از ایران. روابط آفریقا آسیا. 1402; 1 (1) :171-193

URL: http://aar.modares.ac.ir/article-13-71917-fa.html

دکتری جغرافیای سیاسی، دانشگاه خوارزمی تهران ، sadegh.karami@yahoo.com
امنیت هوشمند با بهره­گیری از دانش امنیتی نوین، امکانات و فضای سیاسی و نیز بهره­گیری از رسانه، در تسهیل و تقویت کنش­های اقتصادی نقش مهمی ایفا می­کند. داد و ستدهای سیاسی میان کشورها و تحولات ژئوپلیتیک در فضای پیرامونی هر کشوری، نقش مستقیمی در افزایش یا کاهش گردشگری در آن کشور دارد. هرچه یک واحد سیاسی بتواند در کنش امنیتی موفق­تر عمل کند، فضا را برای ورود گردشگران امن­تر جلوه می­کند و در نتیجه، توسعه­ی اقتصادی پایدارتری پدید می­آید. به دلیل چیرگی و سلطه­ رسانه­ها در فضای زندگی امروز، نوع کنش امنیتی در کاهش یا تقویت شاخص­های اقتصادی مؤثر است. پژوهش پیش روی با روش توصیفی ژرفانگر، وضعیت امنیت هوشمند را از نظر گردشگران خارجی که در 6 ماهه­ی اول سال 1402 به ایران سفر کرده­اند، سنجیده است. پرسش پژوهش، آن است که تصویر ذهنی گردشگران آفریقایی، پیش و پس از ورود به ایران تا چه اندازه تغییر کرده است. روش نمونه­گیری در این تحقیق، تصادفی سیستماتیک انجام بود و حجم نمونه، 133 نفر محاسبه گردید. نتایج، نشان داد که 81 درصد از گردشگران آفریقایی، وضعیت امنیتی و سیاسی ایران را در جذب توریسم مؤثر می­دانند. همچنین، گردشگران آفریقایی پس از ورود به ایران و مواجه با واقعیت­ها، 62 درصد وضعیت امنیتی و ارتباط آن با توریسم را مثبت تلقی کرده­اند. بنابراین، هرچه کنش­های امنیتی، چشم­انداز هوشمند و پایداری اتخاذ کند، برآیندهای اقتصادی و رفاهی افزایش خواهد یافت.

نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: هنر و علوم انسانی (عمومی)
دریافت: 1402/7/18 | پذیرش: 1402/11/24 | انتشار: 1402/1/10