دو فصلنامه روابط آفریقا آسیا یکی از نشریات دانشگاه تربیت مدرس است که تحت مسئولیت علمی سردبیر و هیات تحریریه منتشر می شود.
این نشریه با عنوان پژوهشنامه آفریقا براساس مجوزشماره ۸۸۹/۱۲۴ به تاریخ ۶/۳/۸۷ اداره کل مطبوعات داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منتشر می گردید؛ که پس از تغییر عنوان به دوفصلنامه "روابط افریقا آسیا" از سال 1399 مجددا منتشر می شود.
این نشریه با هدف انتشار مقالات و دستاوردهای علمی خلاقانه و برجسته در حوزه مسائل اقتصاد سیاسی، فرهنگی-اجتماعی، ژئوپلیتیک، روندها و رخدادهای تاریخی، زمینه های همکاری و مناقشه میان دولتها و جوامع دو قاره افریقا و آسیا به دنبال ارتقاء دانش در حوزه های مطالعاتی این دو قاره است و از پذیرش آثار و جستارهای علمی میان رشته ای نیز استقبال می نماید.
اطلاعات تماس با دفتر نشریه
سید محمدتقی رئیسالسادات |
مدیر داخلی |
فریبا حیدری |
مدیراجرایی |
88976812 |
تلفن تماس |
asc@modares.ac.ir |
آدرس ایمیل |
|
اهداف و حوزه کار نشریه
هدف از انتشار این دو فصلنامه، چاپ مقالات علمی و پژوهشی ناب به منظور گسترش معرفتشناسی درباره قاره آفریقا و روابط میان دو قاره آفریقا و آسیا است که حاصل پژوهشهای اصیل با بهرهگیری از روشهای علمی و اسناد ترجیحاً دست اول میباشند. در عین حال دو فصلنامه روابط آفریقا آسیا در صدد است تا با تولید علم، آخرین یافتههای علمی در حوزه مسائل اقتصاد سیاسی، فرهنگی-اجتماعی، ژئوپلیتیک، روندها و رخدادهای تاریخی، زمینههای همکاری و مناقشه میان دولتها و جوامع دو قاره افریقا و آسیا را در معرض دید صاحبنظران، کاربران دانشگاهی و مدیران اجرایی مربوطه قراردهد.
سیاست داوری مقالات:
فرآیند بررسی مقالات در دوفصلنامه روابط آفریقا آسیا دو سرناشناس است که در آن نام داور برای نویسنده و نویسنده برای داوری، ناشناس هستند و ناشناس خواهند ماند. مقالات ارسالی برای همسویی با اصول این دو فصلنامه، بررسی ساختاری و موضوعی میشوند.
سپس مقاله توسط سه داور متخصص (غیر از تحریریه) که توسط هیئت بر اساس تخصص انتخاب میشوند انجام میشود.
وظایف داوران: به سردبیر این دو فصلنامه در ارزیابی و تصیمگیری نهایی مقالات کمک میکنند. در واقع به نویسندگان کمک میکنند تا مقالات را از طریق سردبیر و هیات تحریریه ارتقا دهند.
داوران گرامی خواهشمند است:
در صورت عدم تخصص کافی در بررسی مقالات، سریعاً انصراف خود را اعلام بفرمایید. فایل pdf را به عنوان فایلی محرمانه در نظر بگیرید و از بهرهبرداری غیرمجاز خودداری فرمایید. داوری مقالات به صورت دقیق، عینی و عدم سوگیری شخصی و ارائه بازخورد واضح و دقیق انجام شود.
- آثار منتشر شده مرتبط و بدون استناد را شناسایی کنید و سرقت علمی احتمالی یا همپوشانی با سایر نشریات را اعلام فرمایید.
نشریه مجدد بر حفظ محرمانه بودن اطلاعات و ایدهها، اجتناب از منفعت شخصی و بررسی مقالات دارای تضاد منافع تأکید میکند.
نوع دسترسی
دسترسی باز و رایگان (تمام متن)
این دو فصلنامه، یک نشریه با دسترسی آزاد است به این معنی که تمام مطالب به صورت رایگان و بدون هزینه برای کاربر یا موسسه وی در دسترس است. کاربران مجاز به خواندن، بارگیری، کپی، توزیع، چاپ، جستجو و یا لینک دادن به متن کامل مقالات، یا استفاده از آنها برای اهداف قانونی دیگر هستند، مادامی که به آنها بهدرستی استناد شود. بدون این که از ناشر یا نویسنده اجازه قبلی بگیرند.
اخلاق نشر
این دو فصلنامه با احترام به قوانین اخلاق در نشریات، تابع قوانین کمیتۀ اخلاق در انتشار (COPE) میباشد و از آییننامه اجرایی قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در آثار علمی پیروی مینماید.
مجوز دسترسی: این دو فصلنامه، تحت قانون بینالمللی کپی رایت "Creative Commons Attribution -NonCommercial License (CC BY-NC) " میباشد.
سایت سمیم نور جهت دریافت گواهی اصالت متن
حداکثر میزان مشابهت یا همپوشانی (iThenticate) در مقالات، تا 20درصد قابل قبول است. دریافت گواهی از سایت سمیم نور به آدرس زیر انجام شود:
https://www.samimnoor.ir/view/fa/Default/%d8%b5%d9%81%d8%ad%d9%87-%d8%a7%d8%b5%d9%84%db%8c
سیاستهای خود آرشیو برای نویسندگان
نویسندگان مجاز هستند آثار خود را به صورت آنلاین در مخازن نهادی/ انضباطی یا در وب سایت خود پست کنند. نسخههای پیشچاپی که بهصورت آنلاین ارسال میشوند باید به محض در دسترس قرار گرفتن شماره، شامل یک نقل قول و پیوند به نسخه نهایی منتشر شده در این نشریه باشد. نسخههای پس از چاپ (از جمله PDF نهایی ناشر) باید شامل یک نقل قول و پیوند به وبسایت نشریه باشد.
قوانین کپی رایت
تحت مجوز دسترسی آزاد، نویسندگان مالکیت حق چاپ را برای محتوای خود حفظ میکنند، اما به هر کسی اجازه میدهند محتوای خود را بارگیری، استفاده مجدد، چاپ مجدد، اصلاح، توزیع و/ یا کپی کند، به شرط اینکه نویسندگان اصلی و منبع به درستی ذکر شده باشند.